Falmatrica tudnivalók

Minták

Felhívom szíves figyelmét, hogy a dizájn tervek nem feltétlenül mérethűek és valósághűek, prezentációs célt szolgálnak, ezért attól a matricáink elérőek lehetnek. A grafikus látványtervek mellett található minden esetben egy valós és mérethű fekvő kép, ami a felvivő fóliának valós megjelenését tartalmazza, annak összes elemével, kérjük rendeléskor vegye ezt a tényt figyelembe. Ezen a fekvő lapon elrendezett elemek egyesével külön-külön leválaszthatóak a fóliáról és tetszés szerint helyezhetőek a falra/bútorra.

Fólia típusok

A falmatricák matt stílusú, vinyl anyagú, átlátszó, vagy fehér fóliára készülnek.

1) Átlátszó matrica

Az átlátszó fólia előnye, hogy bármilyen felületen jól mutatnak, mivel nincs látható körvonal a matricák szélén. Viszont van átlátszóan látható körvonal minden egység körül kb 1-2 mm vastagságban (ez a matrica méretétől függően lehet nagyobb is). Ez a vágóél az átlátszó fólia tulajdonsága alapján szinte láthatatlan. Hátránya, hogy a fehér színek az átlátszó fólián átlátszóak (tehát nem fehérek), így a fal színét fogják felvenni. EZÉRT FEHÉR FALRA javasoljuk az ÁTLÁTSZÓ fóliát. Pl a fehér pandamacis matricát csak fehér falra tudja tenni, ha átlátszó matricát választ, pl világos rózsaszín fal esetén a pandamaci világos rózsaszín lesz.

 

2) Fehér matrica

A FEHÉR FÓLIA előnye, hogy a fehér színek fehérek, sőt, minden szín a saját színét kapja, nem pedig a fal színét. Ennek előnye továbbá, hogy bármilyen színű falon jól mutat, akár fehér, akár erős pink. Hátránya, hogy a matricák elemei körül egy 2 mm-es vágóél, azaz körvonal található, ami viszont elenyésző.

 

3) Foszforeszkálós matrica

Nappal ugyanúgy néz ki, mint a FEHÉR FÓLIA, fehér körvonal van minden egyes elem körül, nem átlátszó, a fehér színek fehérek. Azonban éjszaka a nappal magába szívott fényt enyhén kiereszti, azaz foszforeszkál. Nem kell attól tartani, hogy bevilágítja a szobát, ez nem fényforrás, nagyon enyhén "világít", de a foszforeszkáló tulajdonsága nagyban függ attól, hova lett elhelyezve a matrica, azaz ha fénnyel szemben kerül felrakásra, nagyobb az esélye, hogy több fényt szív magába nappal, amit éjjel kibocsájthat. Ez egy szolid megoldás, minél sötétebb a szoba, annál jobban észrevehető a foszforeszkáló hatás. A foszforeszkáló részek mindíg a fehér részek lesznek, azaz a körvonalak és ami a mintán fehér színű.  A színes részek nem foszforeszkálnak.


A matricák mind az átlátszó, mind a fehér matt stílusúak és gyönyörűek! (Szerintünk :)) és sok visszatérő vásárló szerint is)

Falmatrica: vízálló festék, vízálló, matt, ÁTLÁTSZÓ öntapadós falmatrica, vagy FEHÉR FÓLIA

Bordűr: FEHÉR, vízálló, matt öntapadós falmatrica

Magasságmérős matrica: FEHÉR, vízálló, matt öntapadós falmatrica

Milyen felületre tehető a matrica?

  • bútorra
  • üvegre
  • tükörre
  • műanyagra
  • falra
  • ablakra
  • beltéri ajtóra

Amennyiben a falat frissen festette, várjon 1 hónapot a falmatrica felhelyezésével, különben a falmatrica lehúzhatja a falfestéket, illetve le is jöhet a matrica. Fűrészporos tapétára, roncsolt falra, nem egyenes falfelületre, sérült felületre a matricát nem szabad felhelyezni.